Refractometre digitale portabile – seriile DR101-60, DR201-95 si DR301-95

Producator: Krüss Optronic Germania

Masurarea mobila cu ajutorul refractometrelor digitale portabile ajuta la economisirea timpului, deoarece verificarile aleatorii sau reglarea raporturilor de amestecare pot fi efectuate online, direct de pe site.

Rezultatele masuratorilor sunt determinate prin atingerea unui buton si afisate pe ecran.

Spre deosebire de refractometrele analogice portabile, determinarea digitala a rezultatelor de masurare nu depinde de interpretarea utilizatorului.

Aceste modele de refractometre au sistem automat de masurare, au o precizie de masurare ridicata, sunt rapid de umplut si curatat, au carcasa robusta si greutate redusa, prezinta un sistem de operare simplu iar rezultatele de masurare sunt afisate in diferite unitati.

Refractometrul determină indicele de refracție al substanțelor lichide sau solide din care se poate deriva identitatea și calitatea acestora precum și concentrația în amestecuri binare (un amestec de două componente diferite) sau cvasibinare.

Refractometrele sunt utilizate într-o varietate de aplicații: de la determinarea purității și concentrației ingredientelor medicamentelor până la măsurarea conținutului de zahăr al alimentelor și băuturilor și analiza produselor petroliere.

Exemple: dacă se adaugă zahăr în apă pură, indicele de refracție se modifică în funcție de cantitatea adăugată. Dacă se adaugă sare în apă, se modifică și indicele de refracție, dar într-un raport diferit față de concentrație.

În consecință, dacă apa nu are un indice de refracție de 1,3330 nD la 20 °C, nu este apă pură.

În plus, refractometrele sunt metoda de alegere pentru controlul calității fluidelor de operare pentru mașini și motoare, precum și AdBlue, soluția de uree sintetică pentru tratarea emisiilor la motoarele diesel.

  • DR101-60 – 110 mm x 62 mm x 35 mm, greutate 160g
  • DR201-95 – 130 mm x 80 mm x 40 mm, greutate 200g
  • DR301-95 – 180 mm x 100 mm x 60 mm, greutate 500g