Centrifuga cu filtrare - Model Sieva 3

Producator: Hermle Labortechnik Germania

Modelul de centrifuga cu filtrare Sieva-3 este noua versiune a centrifugei Sieva-2.

Prin deschiderea capacului este posibila umplerea cosului centrifugal in timpul rotatiei. Solidele raman in cosul centrifugal, iar lichidul poate curge printr-o deschidere laterala din partea dreapta. Fereastra din capacul centrifugei este realizata din sticla securizata, asadar este permisa monitorizarea vizuala foarte usor.

Sieva-3 este foarte versatila si potrivita pentru diverse aplicatii de laborator, este dotata cu o carcasa complet realizata din otel inoxidabil si prin urmare este rezistenta si la agentii foarte corozivi. Acest model de centrifuga se bazeaza pe principiul de functionare  de filtrare in turta, si anume filtrarea in care se genereaza forta de presiune necesara in campul centrifug.

Rotorul perforat este captusit cu o panza filtranta. Datorita afluxului continuu al suspensiei, in rotor se formeaza o turta de filtrare, in timp ce lichidul limpezit se scurge prin carcasa rotorului sau pe marginea cosului.

Centrifuga de filtrare Sieva-3 este utilizata in principal pentru separarea in lot a particulelor relativ grosiere sau a substantelor cristaline.

Centrifugarea este o metoda de separare care presupune aplicarea unei forte centrifuge cu scopul de a separa particulele dintr-o solutie, emulsie sau suspensie pe baza unor proprietati precum marimea, forma, densitatea si vascozitatea. Acest procedeu este utilizat pentru separarea a doua substante miscibile, dar isi regaseste aplicatii si in analiza proprietatilor hidrodinamice a unor macromolecule. Cu cat este mai dens un compus, cu atat va migra mai departe de axul centrifugei (adica spre margine), in timp ce compusii mai putin densi vor ramane mai aproape de ax. Astfel, in urma centrifugarii se va obtine un precipitat si un supernatant.

In comparație cu alte metode destinate separarii substantelor individuale, cum ar fi filtrarea sau sedimentarea, centrifugarea face posibila obtinerea unui sediment cu un continut minim de umiditate. Utilizarea acestei metode de separare permite separarea suspensiilor fin dispersate.

Un alt avantaj important al centrifugarii este posibilitatea implementarii sale cu ajutorul echipamentelor de volume si dimensiuni mici.

  • 38 x 32 x 50 cm
  • Greutate: 37 kg