Centrifuga Z 327 / Z 327 K

Producator: Hermle Labortechnik Germania

Centrifuga de masa Z 327, cat si centrifuga de masa cu racire Z 327 K ofera o gama larga de optiuni de rotor, ceea ce le face ideale pentru o mare varietate de aplicatii de cercetare. Schimbul de rotoare se realizeaza usor si poate avea loc in cateva secunde.

Centrifuga Z 327 K include sistemul de refrigerare pe partea din spate a unitatii, optimizat pentru un blat de laborator de numai 40 cm latime.

Centrifugarea este o metoda de separare care presupune aplicarea unei forte centrifuge cu scopul de a separa particulele dintr-o solutie, emulsie sau suspensie pe baza unor proprietati precum marimea, forma, densitatea si vascozitatea. Acest procedeu este utilizat pentru separarea a doua substante miscibile, dar isi regaseste aplicatii si in analiza proprietatilor hidrodinamice a unor macromolecule. Cu cat este mai dens un compus, cu atat va migra mai departe de axul centrifugei (adica spre margine), in timp ce compusii mai putin densi vor ramane mai aproape de ax. Astfel, in urma centrifugarii se va obtine un precipitat si un supernatant.

In comparație cu alte metode destinate separarii substantelor individuale, cum ar fi filtrarea sau sedimentarea, centrifugarea face posibila obtinerea unui sediment cu un continut minim de umiditate. Utilizarea acestei metode de separare permite separarea suspensiilor fin dispersate.

Un alt avantaj important al centrifugarii este posibilitatea implementarii sale cu ajutorul echipamentelor de volume si dimensiuni mici.

  •  Z 327:  40 x 36 x 48 cm, greutate: 43 kg
  •  Z 327 K: 40 x 36 x 70 cm, greutate: 60kg