Mese optice

Producator: Newport SUA

Masa optică este fundația pentru realizarea unui experiment optic. De peste 50 de ani, mesele optice Newport au contribuit la numeroase povești de succes științifice și industriale în diverse domenii, de la fizica fundamentală la fabricarea semiconductorilor.

Soluțiile Newport de masă optică sunt concepute pentru a se potrivi oricărei nevoi de performanță si buget: pornind de la aplicații foarte solicitante precum microscopia confocală, spectroscopie sau interferometrie, până la aplicații cu un buget mic. 

Mesele optice Newport sunt concepute pentru a se potrivi oricărei nevoi de performanță si buget: pornind de la aplicații foarte solicitante precum microscopia confocală, spectroscopie sau interferometrie, până la aplicații cu un buget mic. 

Grosimea este considerată masă structurală a unei structuri și, astfel, contribuie la rigiditatea generală a mesei optice.

  • Masa optică mai groasă oferă o rigiditate mai bună și o deformare statică mai mică sub sarcină.
  • Deviația dinamică ar fi, de asemenea, redusă, deoarece mesele optice mai groase necesită structuri de tip fagure mai înalte în interior, fără a crește semnificativ masa totală.
  • Prin urmare, raportul dintre rigiditate și masă este îmbunătățit, astfel încât zona de frecvență a corpului rigid a mesei este extinsă.
  • Cele mai populare opțiuni de grosime sunt 8″ (203 mm) și 12″ (305 mm).
  • Pentru o rigiditate sporită și o deviere minimă, este recomandata grosimea de 18″ (457 mm) și superioara. Pentru aplicații mai putin solicitante si eficientizarea costurilor, este comandata grosimea de 6″ (152 mm).
  • Blaturile și suporturile pentru mesele optice pot fi selectate și comandate separat ca articole de sine stătătoare sau pot fi comandate ca sisteme combinate pe baza de cadru.
  • Amortizarea este necesară pentru a reduce amplitudinile de rezonanță și pentru a minimiza deviația sistemului atunci când rezonanțele sunt amplificate de vibrațiile ambientale. Sunt disponibile trei tipuri de metodologii de amortizare: Broadband, Tuned Mass și Active/Hybrid.
  • Sistemele de masă s-au născut ca urmare a cererii tot mai mari de posibilități de configurare mai ușoară, mobilitate și accesorii. Acestea au de obicei un sistem de cadru robust, fie cu suport rigid, fie cu izolatoare integrate și pot fi combinate cu diverse accesorii, cum ar fi rotile, rafturi deasupra capului, apărătoare pentru șolduri, rafturi laterale, perdele de siguranță cu laser etc.
  • Sistemele de mese optice pot fi caracterizate prin curbe de conformitate pentru blatul mesei optice și curbe de transmisibilitate pentru izolare, asigurate de suporturile de masă. Luate împreună, aceste două diagrame arată capacitățile principale de performanță ale sistemului de masă optică.